Auzances is een perfecte basis voor uw vakantie!

Welke kant u ook op gaat, er is altijd iets te ondernemen!


Het is een intiem klein stadje met de uitstraling van een dorp,  gelegen op 450 meter hoogte (NAP).

In het knusse centrum vindt u verschillende café's, bakkers, supermarkt, kappers, apotheek en banken met pinautomaat.

Elke dinsdagochtend is er de gezellige weekmarkt!

Op een afstand van 20 minuten ligt Evaux-les-Bains, net op de grens van de regio's Limousin en de Auvergne. Het is heerlijk ontspannend om je lekker te laten verwennen in de thermen van Evaux les Bains, natuurbaden, jacuzzi, sauna en massage. 
Evaux les Bains is een oude stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis die teruggaat tot de Kelten en de Romeinen en heeft ongeveer 1800 inwoners. De stad staat bekend om haar thermale baden en is de enige kuurbadplaats in de Limousin. De warmwaterbronnen van Evaux les Bains zijn meer dan 350 miljoen jaar oud en zijn van nature tussen de 40 en 60 graden. Het seizoen voor een bezoek aan de spa`s is tussen maart en oktober. Tijdens deze periode komen hier veel Fransen kuren, vaak op advies van een arts.

Het centrum richt zich momenteel ook op bezoekers die een paar uur gebruik willen maken van oa de sauna, hammam en jacuzzi, daarnaast kunt u er terecht voor allerlei behandelingen zoals een heerlijke massage.

Evaux les Bains biedt een verscheidenheid aan activiteiten zoals vissen, mountainbiken, tennis, wandelen en paardrijden. In de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals markten, shows, feesten, rally auto`s en meer. Naast een grote supermarkt, een aantal bakkertjes, postkantoor, VVV, kapper, een wekelijkse kleine markt op maandagochtend en meer heeft Evaux les Bains naast een aantal restaurants ook een casino.
Bezoek Evaux les Bains ook voor zijn rijke geschiedenis. Niet te missen is de grote Roomse Kerk "St Pierre St Paul" die u al van verre kunt zien, alsmede de oude huizen van de stad. 

La Creuse, een onondekt stukje 'La Douce France'.

   U zult, net als ik, op slag verliefd worden op dit departement dat in het groene hart van Frankrijk in de regio Limousin ligt!

Een gebied met een prachtige ongerepte natuur, pittoreske authentieke dorpen en steden en veel activiteiten zoals bruisende muziekfestivals, ouderwetse markten en braderieën met een groot aanbod aan brocante.

    

   Deze regio maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk. In dit coulisselandschap stromen ontelbare riviertjes door de heuvels en langs houtwallen en bossages. Het staat dan ook bekend als het groene hart van Frankrijk maar ook als het best bewaarde geheim van Frankrijk. Hier kunt u heerlijk genieten van het leven op het Franse platteland en de natuur, rust en ruimte. Daarnaast zijn de vele meren kenmerkend voor de Limousin. 

   Een gebied bij uitstek geschikt voor rustzoekers maar ook voor een actieve vakantie. Het is dan ook een streek bij uitstek voor fietsliefhebbers en wandelaars.

   Het klimaat is door haar centrale ligging een mix van land- en zeeklimaat. De temperaturen zijn er gemiddeld een aantal graden hoger dan in Nederland.


   Ook de grote steden zoals Montluçon en Clermont Ferrand op slechts een klein uurtje rijden, zijn een bezoek meer dan waard. 

   Vergeet ook Aubusson niet, bekend om zijn tapijten, of Felletin met zijn eigen bierbrouwerijtje en vrijdagmarkt met veel plaatselijke bioproducten.


   Het op één na grootste meer van Frankrijk, Lac de Vassivière, mag u zeker niet overslaan. U kunt er heerlijk zwemmen aan maar liefst zes stranden (waarvan een een naturisten strand).


   Le Parc Animalier de Coux.


   Het wolvenpark van Chabrières. Waar de wolven in de vrije natuur leven.


   Maison du Tapissier in Aubusson, wat gevestigd is in een 16e eeuws pand. Leuk stadje met smalle straatjes, oude panden en zijn vele terrasjes


   De vele tuinen, parken en arboreta zoals o.a  het arboretum du Lys in Champagnat.


   De golfbaan de la Jonchère in Gouzon, een perfect onderhouden 18 holes baan.


   Chapelle Sainte-Marguerite in Auzances uit 1792, waar heel het jaar door een expositie is te bekijken van opgravingen uit de 18e eeuw.


   Chateau d'Arfeuille in Felletin uit de 12e eeuw.


   15 minuten van 'Le Colombier' vindt u Le pont suspendu, een grote hangbrug waarbij u wel moet oppassen voor tegenliggers. 

Hier vlakbij ligt het oude kapelletje Chapelle Sainte Radegonde. Op deze plek kunt u ook heerlijk picknicken en genieten van het mooie uitzicht op le pont suspendu.


   Omdat Auzances dichtbij de grens van de Auvergne ligt kunt u heel makkelijk ook dit departement bezoeken waarbij het zeker de moeite waard is om de vulkanen te gaan bekijken , de Puy de Dôme te beklimmen en een bezoekje te brengen aan de fantastische stad Clermont Ferrand.

Hieronder  een filmpje dat laat zien hoe mooi la Creuse is.