FIETSEN EN WANDELEN

La Creuse is voor de echte fietsliefhebber een ware belevenis!

Het is hier een uitstekend fietsgebied omdat de heuvels niet te hoog zijn. Er hoeft niet altijd zwaar geklommen te worden. De wegen zijn nooit vlak of recht, na elke bocht wacht u een verrassing.


Voor de ervaren fietser zijn pittige tochten mogelijk, maar u kunt ook kiezen voor makkelijkere routes.

De omgeving biedt voor elk wat wils. Of je maar 25 km wil fietsen of juist meer dan 100 km, naar Puy de Dôme bijvoorbeeld. Het kan allemaal!


Naast beschreven fietsroutes beschikken we ook over landkaarten van de streek, zodat u een mooie route kunt samenstellen. Tips en ideeën geef ik u graag.

In de fietsenstalling is een oplaadpunt voor E-bikes aanwezig.


Je eigen fiets is altijd de beste, maar indien het niet mogelijk is deze mee te nemen is  zijn er huurfietsen beschikbaar.

De prijs is € 70,00 per week per fiets (VTT)

Wel ruim van tevoren reserveren!


Een gebied bij uitstek voor een uniek wandelplezier!

Deze regio maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk. In dit groene gebied stromen ontelbare riviertjes door het landschap van heuvels, houtwallen en bosschages. Auzances ligt in een prachtig coulisselandschap,  gevarieerd met veel eiken- en beukenbossen, eindeloos veel meertjes, stroompjes en bronnen. 

In het voorjaar bloeien er allerlei bijzondere planten en blijven de bermen het hele seizoen een lust voor het oog.

Al wandelend vindt u de meest bijzondere planten of vogels en vindt u ook nog veel sporen van de oude Romeinse en Keltische geschiedenis terug.
De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella loopt langs Auzances.

Pelgrimstochten te voet van honderden kilometers door Frankrijk zijn vanaf de XIde eeuw ontstaan.


Tegenwoordig kunnen wandelaars nog steeds een van de 4 historische routes naar Santiago de Compostella lopen. Deze routes lopen langs de mooiste religieuze bouwwerken van Frankrijk.

Er zijn ongeveer 100.000 mensen die de gehele tocht lopen (vertrek vanuit Frankrijk tot aan Santiago de Compostella in Spanje), maar het trekt de meeste wandelaars meer om steeds etappes van gemiddeld 25 km te lopen.